Stevia w kryształkach 250g
Cena za 1 kg.: 39.96 zł
ZDROWA ŻYWNOŚĆ
Erytrytol to naturalny
łodzik. Powszechnie występuje w owocach, warzywach, a także w nasionach roślin.
Erytrytol ma delikatny słodki smak. Erytrytol nie powoduje próchnicy zębów. Po
spożyciu jest szybko eliminowany z organizmu. Może być stosowany przez
diabetyków. Zaletą tego produktu jest to, że spożyty nawet w dużych ilościach
nie ma działania przeczyszczającego. Erytrytol został wzbogacony glikozydami
stewiolowymi. Glikozydy stewiolowe są stosowane w Ameryce Południowej od setek
lat jako środek słodzący. Siła słodząca glikozydów stewiolowych jest od 250 do
350 razy wyższa od zwykłego cukru. Pozyskuje się je z liści roślin o nazwie
stewia (Stevia rebaudiana). Liście tej rośliny są umieszczane przez tydzień
pod wodą. Tak uzyskany roztwór wodny jest następnie oczyszczany i suszony, aż
do uzyskania kryształów glikozydów stewiolowych
Sposób
spożycia:
Stosować jak biały cukier. Może być stosowany do
gotowania, pieczenia lub słodzenia redukując w ten sposób kaloryczność
przygotowywanych potraw.
Składniki:
99,86%
erytrytol, 0,14% glikozydy stewiolowe (Rebaudiozyd A)
Sposób
przechowywania:
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w
chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Producent:
Intenson
Europe Sp. z o. o.
Całowanie 94 G
05-480 Karczew
Kraj
pochodzenia erytrytolu i glikozydów stewiolowych:
spoza
UE
Masa netto:
250g
Opis
- Waga produktu netto - w gramach
- 250