Babka jajowata łupiny 150g
ZDROWA ŻYWNOŚĆ
Babka jajowata jest
bardzo dobrym źródłem błonnika.
Babka jajowata spożywana jest
razem z posiłkami lub napojami. Dodana do posiłków w postaci łusek zagęszcza
je, dlatego jest dobrym dodatkiem do zup i sosów. Łupiny babki jajowatej
można podawać jako dodatek do jogurtu czy mleka, razem z płatkami i owocami.
W diecie wzbogaconej o babkę jajowatą niezbędne jest przyjmowanie dużej
ilości płynów, co najmniej 2 litry płynu.
Sposób
użycia:
Produkt przeznaczony do spożycia po uprzednim
przygotowaniu: 1/2 łyżki babki jajowatej zalać szklanką ciepłej wody,
odstawić na ok. 20 minut. Tak przygotowany napar wypić. Można również
stosować do zagęszczania potraw. Podczas spożywania produktu, należy pić duże
ilości wody, co najmniej 2 litry płynu. Należy przyjmować 2 razy dziennie -
rano i wieczorem. Można mieszać z babką płesznik w proporcjach babka
jajowata 20%, babka płesznik 80%. Nieprzeznaczony dla niemowląt i małych
dzieci. Nie stosować u osób, które wcześniej przeszły operacje jelit lub
mają anomalia anatomiczne, niedrożność jelit.
Wartość
odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 1535
kJ / 366 kcal
Tłuszcz, w tym: 1,0 g
- kwasy tłuszczowe
nasycone 0,2 g
Węglowodany, w tym: 0,7g
- cukry <0,5
g
Błonnik 83 g (332%*)
Białko 5,3 g
10,6%*)
Sól 0,13 g
Składniki:
100%
babka jajowata łupina
Sposób
przechowywania:
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w
chłodnym i ciemnym miejscu.
Producent:
Intenson
Europe Sp. z o. o.
Całowanie 94 G
05-480 Karczew
Kraj
pochodzenia:
Indie*
*(Kraj pochodzenia może się różnić w
zależności od partii produktu)
Masa
netto:
150g